Luiten eindigt dankzij sterke slotronde als derde bij Abu Dhabi Championship, Lowry wint

Joost Luiten is als derde geëindigd bij het Abu Dhabi Championship. De Nederlandse golfer was op de slotdag uitstekend op dreef en noteerde een ronde van 65 (-7) slagen en pakte de derde plaats in Abu Dhabi. De winst ging naar Shane Lowry. De Ierse golfer was net iets te sterk voor de Zuid-Afrikaan Richard Sterne.

Luiten stond na acht holes te spelen op levelpar voor de dag. Daarna ging de Rotterdammer pas echt goed scoren. Op de negende hole maakte Luiten een eagle en ging daarna goed door met scoren. Op hole tien en elf was wist hij birdies te maken. Ook hole vijftien noteerde de Nederlander een birdie en sloot het toernooi af met een eagle op de achttiende hole. Dat was goed voor een ronde van 65 slagen, de beste score op de slotdag van het Abu Dhabi Championship.

De winst in Abu Dhabi ging naar Lowry. De Ierse golfer stond het hele toernooi aan de leiding en begon de dag met een voorsprong van drie slagen op Sterne. Toch wist de Zuid-Afrikaan snel de achterstand goed te maken en stond na de elfde hole zelfs drie slagen voor. Toch ging de winst naar Lowry, die nog drie birdies wist te maken, terwijl Sterne twee bogeys maakte op de laatste zes holes van het toernooi.