Skiër Schwarz pakt combinatie op Lauberhorn

Niet lang na zijn eerste World Cup-zege heeft alpineskiër Marco Schwarz ook op de alpinecombinatie zijn eerste overwinning te pakken. De Oostenrijker was in het Zwitserse Wengen de beste na een slalom en afdaling.

Slalomspecialist Schwarz was op het eerste onderdeel niet geheel verrassend de snelste. De Fransman Alexis Pinturault bleef met 0,20 seconden achterstand prima in de buurt, diens landgenoot Victor Muffat-Jeandet noteerde op 0,87 seconden de derde tijd. Op 1,60 seconden (6e) was de Zwitser Mauro Caviezel de beste van de sterke afdaler, Kjetil Jansrud (+2,59) volgde op de dertiende plek, vlak voor de Italiaan Christof Innerhofer.

Op 2,72 seconden stond Romed Baumann op de veertiende plek en de Oostenrijker had na een sterke afdaling - de op één na snelste van allemaal - lang de leiding in handen. Caviezel dook er vervolgens onderdoor, maar het was niet genoeg voor het podium. Muffat-Jeandet zette een tijd neer waar Pinturault zeven tienden op toe moest geven, waarna Schwarz op indrukwekkende wijze stand hield in de afdaling en met 0,42 seconden voorsprong de wedstrijd won.

Zaterdag staat op de Lauberhorn in Wengen de prestigieuze afdaling op het programma, de langste op de World Cup-kalender. Om 12.30 uur stort de eerste skiër zich van de bloedsnelle piste af.