Biatlonbroers pakken 1-2'tje in Ruhpolding

Biatleet Johannes Thingnes Bø heeft in het Duitse Ruhpolding alweer zijn zoveelste zege van het seizoen gepakt. De Noor won de sprint en dit keer deed hij dat door oudere broer Tarjei Bø te verslaan.

De wedstrijd in Ruhpolding zou woensdag gehouden worden, maar wegens de zware sneeuwval moest deze verschoven worden. Tarjei mocht al vroeg aan zijn wedstrijd beginnen en deed dat uitstekend: hij schoot foutloos en zette de snelste tijd neer, die alleen benaderd werd door grootmeester Martin Fourcade uit Frankrijk en de Duitser Benedikt Doll.

Doll, die één misser schoot, kwam drie seconden tekort om de foutloze Tarjei te kloppen. Dat kon broer Johannes wel: hij had één misser bij het staand schieten, maar was zoals zo vaak duidelijk de rapste op de ski's en verbeterde Tarjei's tijd met een kleine acht seconden. Daar bleef het uiteindelijk bij, waardoor Johannes Thingnes Bø zijn leiding in de World Cup uit kon breiden. Nummer twee Alexander Loginov werd in Ruhpolding vijfde, nummer drie Fourcade eindigde als vierde.