Raonic speelt Wawrinka uit Australian Open, Thiem geeft op

Tennisser Milos Raonic heeft de derde ronde van de Australian Open bereikt. De als zestiende geplaatste Canadees schakelde oud-kampioen Stan Wawrinka in een thriller uit.

Verder dan een paar breakpoints kwamen de heren in set één niet, waarna Wawrinka de tiebreak won. De Zwitser maakte een vroege break in set twee ongedaan, maar in de tiebreak was het dit keer Raonic die de winst pakte. Dat deed de Canadees ook in de derde set, waarin tot de tiebreak geen enkele breakkans te noteren viel. Wawrinka leek op weg naar een vijfde set, maar werd teruggebroken toen hij mocht serveren voor setwinst en gaf vervolgens een break voorsprong in de tiebreak uit handen: 6-7 (4), 7-6 (6), 7-6 (11), 7-6 (5).

Voor Dominic Thiem zit het toernooi er al op. De als zevende geplaatste Oostenrijker verloor de eerste twee sets tegen de Australische wildcardtiener Alex Popyrin (ATP-149) en gooide in set drie de handdoek in de ring met een blessure. Kei Nishikori, als achtste geplaatst, is wel een ronde verder. Makkelijk had de Japanner het echter niet tegen de Kroatische veteraan Ivo Karlovic (ATP-73). De Kroaat kwam van een 2-0 achterstand in sets terug tot 2-2, maar Nishikori hield het hoofd koel en trok na bijna vier uur de beslissende tiebreak met moeite naar zich toe: 6-3, 7-6 (6), 5-7, 5-7, 7-6 (7).

De nummers elf, twaalf en vijftien van de plaatsingslijst mogen zich ook opmaken voor de volgende ronde. De Kroaat Borna Coric stuurde Marton Fucsovics uit Hongarije met 6-4, 6-3, 6-4 naar huis, terwijl de Italiaan Fabio Fognini de Argentijn Leonardo Mayer met 7-6 (3), 6-3, 7-6 (5) de baas was. Daniil Medvedev stond tot slot ook geen set af tegen de Amerikaan Ryan Harrison: 6-3, 6-3, 6-3.