Motorrijder op de vlucht vliegt uit de bocht met 200 km/u

Een 26-jarige motorrijder uit Almere is maandagochtend gewond geraakt bij een politieachtervolging. Bij de afrit Watergraafsmeer op de ringweg kon de man de bocht niet meer houden en kwam de motor tegen de vangrail tot stilstand. Hijzelf vloog er overheen.

De politie reed op de A6 in de richting van Amsterdam toen de agenten een motorfiets zagen die wel erg snel reed. Op de A1 gaf de motorrijder zelfs meer gas en al snel werd de 180 kilometer per uur aangetikt. 

Bij IJburg had de politie genoeg gezien en gaf de motorrijder een volgteken. In eerste instantie liet de man zijn gashendel los, maar op het laatste moment scheurde hij weg met snelheden over de 200 kilometer per uur.

Gewond
Bij afrit Watergraafsmeer op de A10 vloog de motorrijder uit de bocht. De motor kwam tegen de vangrail tot stilstand. De 26-jarige man vloog er overheen en raakte daarbij gewond. Zijn motorfiets raakte zwaar beschadigd. 

De motorrijder werd overgebracht naar het ziekenhuis en zijn rijbewijs is ingevorderd. Het is niet bekend hoe het met de man gaat. De officier van justitie gaat de zaak voor de rechter brengen.