Sagan boekt eerste zege van het jaar in Tour Down Under, Bevin blijft leider

Peter Sagan heeft de derde rit in de Tour Down Under. De voormalig wereldkampioen boekte daarmee zijn eerste zege van dit jaar. Patrick Bevin blijft leider in het algemeen klassement.

In een etappe van 146 kilometer van Lobethal naar Uraidla, waarvan de laatste 82 kilometer op een plaatselijk parcours werden verreden van ruim dertien kilometer. Vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van zeven renners, met als belangrijkste renner de Italiaans kampioen Elia Viviani. De winnaar van de eerste etappe van de Tour Down Under had het gezelschap van Nic Dlamini, James Whelan, Nico Denz, Manuele Boaro, Léo Vincent en Michael Potter.

De maximale voorsprong van het zevental liep op naar iets meer dan drie minuten, maar met nog vijftig kilometer te gaan was de voorsprong van de kopgroep al gezakt onder de minuut. Viviani was de eerste renner van de kopgroep die werd ingerekend door het peloton.

Met nog twee rondes te gaan maakte Alberto Bettiol samen met Davide Ballerini de sprong naar voren toen de voorsprong nog maar twintig seconden was met peloton. Ze kwamen dan ook snel aansluiten bij de kopgroep, waarna Bettiol (EF Education First Whelan) samen met zijn ploeggenoot Whelan de rest van de kopgroep achterliet. De voorsprong van het tweetal liep weer op naar de minuut, waarna team Sky met nog twintig kilometer de leiding in het peloton overnam van de CCC-ploeg, die de rest van de rit op kop hadden gereden voor leider Patrick Bevin.

Bettiol had ondertussen zijn ploeggenoot Whelan achtergelaten, maar bij het ingaan van de slotronde werd hij teruggepakt door het peloton. Mitchelton-Scott bepaalde in de slotronde het tempo, maar op laatste helling van de dag, op twee kilometer van de streep, trok Michael Woods in de aanval. De Canadees wist geen gaatje te slaan en in een sprint van een kleine groep was Sagan de snelste voor Luis Leon Sanchez en Daryl Impey. Danny van Poppel moest net zoals woensdag genoegen nemen met een vierde plaats.

Bevin kwam als vijfde over de streep en blijft leider in het algemeen klassement.