'Nooit geen Ajax meer': dochter overleden Ajax-fan zoekt vlaggetjes

Een bijzonder verzoek op twitter van Ajaxfan Chantal Doppenburg uit Heiligerlee (Groningen) voor haar overleden vader. Tijdens de uitvaart wil Chantal zoveel mogelijk wedstrijdvlaggen op zijn kist leggen. Haar vader was namelijk een grote fan van Ajax. Afgelopen zondag overleed hij aan de gevolgen van longkanker en zijn laatste woorden waren: ‘Nooit geen Ajax meer’.

De vlaggen waar de Groningse naar op zoek is, zijn de rood-witte exemplaren die uitgedeeld worden voorafgaand aan Europese wedstrijden. Net voor de aftrap worden de vlaggen gebruikt voor een sfeeractie, fans wapperen met de vlaggen onder de klanken van 'Slavenkoor' van violist André Rieu. 'Toen we maandag wegliepen bij de aula kwam ik op het idee om dat nummer te draaien tijdens de uitvaart, die vlaggen horen daarbij', zegt Chantal.

(Tekst loopt door onder de video)

Veel reacties
Op de tweet van de Groningse wordt massaal gereageerd. Ajaxfancare, het officiële fanhulp-twitteraccount van Ajax, condoleert de familie en vraagt of Chantal haar adres wil delen zodat Ajaxfans vlaggen kunnen opsturen. Ruud van Pinxten reageert met een foto van verschillende vlaggen van wedstrijden door de jaren heen. 'We sturen ze morgenvroeg meteen op', zet Ruud erbij. Chantal reageert ontroerd op de reacties van haar mede-Ajaxfans: 'Mijn twitter is ontploft sinds gisteravond, Ajacieden onder elkaar betekent zoveel liefde voor elkaar.'

Vernoemd naar Cruijff
Vooral in de periode dat Ajax zijn wedstrijden nog in stadion De Meer speelde, miste de vader van Chantal geen wedstrijd. Toen Ajax verhuisde naar de Arena nam zijn bezoek af, mede door zijn gezondheid kon hij niet iedere wedstrijd bezoeken. Maar als hij niet in het stadion zat, keek hij op televisie. De vader van Chantal was een groot fan van Johan Cruijff, zo groot dat hij Chantal vernoemde naar de dochter van Cruijff en haar broer naar Jordi Cruijff. De vader van Chantal wordt aanstaande maandag gecremeerd.