Viviani wint eerste etappe Tour Down Under

Elia Viviani. heeft de eerste etappe van de Tour Down Under gewonnen. De Italiaans kampioen van Deceuninck - Quick Step won voor Max Walscheid.

De traditionele kopgroep bestond uit drie renners. De Australiërs Michael Storer (Sunweb) en Jason Lea (UniSA-Australia) hadden het gezelschap van de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin (CCC). De kopgroep pakte al snel drie minuten bij elkaar.

Lotto Soudal hield samen met Deceuninck - Quick Step alles onder controle voor hun sprinters Ewan en Viviani. Op veertig kilometer van de streep was de vroege vlucht van de drie dan ook al voorbij. Daarna deed het peloton het rustig aan en was er vanuit het peloton ook geen enkele aanval, waardoor de eerste etappe zou eindigen in een massasprint.

In de massasprint leek Danny van Poppel ideaal te zitten. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma begon aan kop, maar snel nam Walscheid het over van de Nederlander. Toch ging de winst niet naar de Duitser van Sunweb, want vanuit geslagen positie pakte Viviani alsnog de winst in de eerste etappe van de Tour Down Under.