NFL: Saints schakelen Super Bowl-winnaars uit, ook Rams, Chiefs en Patriots door

In de NFL zijn nog vier teams over die jagen op de Super Bowl. Gedurende het weekeinde werden de divisional play-offs gespeeld, waardoor zowel in de NFC als in de AFC de finalisten bekend zijn. De winnaars van die championship games nemen het in de Super Bowl tegen elkaar op.

Kansas City Chiefs - Indianapolis Colts
In de AFC speelden de Kansas City Chiefs thuis tegen de Indianapolis Colts, het play-offdebuut van Chiefs-quarterback Patrick Mahomes. Dat deed hij uitstekend, hoewel de Chiefs in het eerste kwart twee rushing touchdowns scoorden: Damien Williams (10 yards) en Tyreek Hill (36 yards). Zach Pascal bracht de Colts in het tweede kwart met een blocked punt return touchdown op het scorebord, maar een 4-yard run van Mahomes vergrootte de voorsprong voor de Chiefs naar 24-7. Colts-quarterback Andrew Luck bezorgde vijf minuten voor tijd nog een touchdown pass over 29 yards bij TY Hilton, maar Darrel Williams rende de beslissende touchdown voor de Chiefs binnen: 31-13.

Chiefs - Colts (Bron: YouTube)

New England Patriots - Los Angeles Chargers
De Chiefs nemen het op tegen de New England Patriots, die na thuiswinst op de Los Angeles Chargers voor de achtste keer op rij in de AFC championship game staan. Dankzij onder meer drie rushing touchdowns van de geweldige rookie Sony Michel gingen de Patriots met 35-7 de rust in, terwijl ook quarterback Tom Brady nauwelijks fouten maakte. De Chargers deden met touchdowns van Melvin Gordon, Virgil Green en Antonio Gates nog wel iets terug, maar het was allemaal 'too little, too late': 41-28.

Patriots - Chargers (Bron: YouTube)

Los Angeles Rams - Dallas Cowboys
De Los Angeles Rams rekenden in de NFC thuis af met de Dallas Cowboys, met grote dank aan running backs CJ Anderson (123 yards, 2 touchdowns) en Todd Gurley (115 yards, 1 touchdown). Halverwege stond het 20-7 voor de Rams, die nog een late aanval te verwerken kregen van de Cowboys. Quarterback Dak Prescott tekende voor 30-22, maar in de resterende twee minuten hielden de Rams keurig stand en de eerste play-offzege in veertien jaar was een feit.

Rams - Cowboys (Bron: YouTube)

New Orleans Saints - Philadelphia Eagles
In de NFC championship game krijgen de Rams de New Orleans Saints tegenover zich. De ploeg had het thuis zwaar tegen de Philadelphia Eagles, maar wist de regerend Super Bowl-winnaars toch over de knie te krijgen. Eagles-quarterback Nick Foles leverde een 37-yard touchdown pass af op Jordan Matthews, waarna Foles nog in het eerste kwart zelf voor de tweede touchdown zorgde. Een korte pass van Saints-quarterback Drew Brees op Keith Kirkwood en een field goal van Wil Lutz brachten de Saints terug: 10-14 bij rust.

In het derde kwart leek Alvin Kamara na een fraaie pass van Drees voor 16-14 te zorgen, maar de touchdown werd wegens holding afgekeurd. Toch scoorden de Saints alsnog: Michael Thomas ontving een 2-yard pass van Brees en het extra punt van Lutz zorgde voor 17-14. Diezelfde Lutz trapte in het vierde kwart vanaf 39 yards een field goal binnen en na een interception door Foles - een pass voor Alshon Jeffery kwam recht in de handen van Saints-cornerback Marshon Lattimore terecht - was het afgelopen: 20-14.

Saints - Eagles (Bron: YouTube)

NFC Championship Game
20 januari, 21.05 uur; New Orleans Saints - Los Angeles Rams

AFC Championship Game
20 januari; 00.40 uur; Kansas City Chiefs - New England Patriots