Eerste World Cup-zege Geiger op noordse combinatie

Vinzenz Geiger heeft zijn eerste World Cup-zege op de noordse combinatie te pakken. De 21-jarige Duitser was de beste in de slotwedstrijd van het weekeinde in het Italiaanse Val di Fiemme.

De Oostenrijker Franz-Josef Rehrl won het schansspringen en vertrok dus als eerste aan de tien kilometer langlaufen. Geiger, diens landgenoot Johannes Rydzek en de Japanner Akito Watabe vertrokken allemaal zo'n veertig seconden na Rehrl en het trio haalde de Oostenrijker vrij snel bij, waardoor een leidend kwartet ontstond.

Dat bleef even bij elkaar, maar in de slotronde moesten Watabe en Rehrl het hoge tempo van de Duitsers laten gaan. Rydzek leek na vrijdag zo een nieuwe zege te kunnen boeken, maar hij werd verrast door een fenomenale versnelling van zijn jonge teamgenoot, die zo solo over de streep kwam. Een dikke halve minuut achter Rydzek pakte Watabe de derde plek door Rehrl van het lijf te houden.

Jarl-Magnus Riiber blijft de ruime leider in de World Cup. De Noor was niet aanwezig in Val di Fiemme en Rydzek kon het gat met een eerste en tweede plek flink verkleinen.