Russische biatleten oppermachtig in Duitse sneeuw

Na de Russische biatletes hebben ook de mannen tijdens de World Cup in Oberhof de estafette gewonnen. In de Duitse sneeuw was de wedstrijd een stuk minder spannend en nog voor de helft van de race hadden de Russen hun slag al geslagen.

Vier landen begonnen prima aan de wedstrijd: Frankrijk (Antonin Guigonnat), Duitsland (Erik Lesser), Rusland (Maxim Tsvetkov) en Tsjechië (Ondrej Moravec) wisselden nagenoeg tegelijk en met een gat van vijftien seconden naar Noorwegen (Vetle Sjåstad Christiansen).

De Rus Evgeniy Garanichev sloeg bij het staand schieten zijn slag: hij bleef foutloos, de rest niet. Simon Desthieux (FRA) moest zelfs de strafronde in, net als Michal Krcmar (CZE), waardoor Lars Helge Birkeland (NOR) op dertig seconden de eerste achtervolger was van Garanichev.

Voor de Russen ging het ook bij de derde groep atleten perfect: Dmitry Malyshko had twee extra patronen nodig, deed het daarmee veel beter dan zijn concurrenten en vergrootte de voorsprong naar meer dan een minuut op Frankrijk (Quentin Fillon Maillet). Noorwegen (Erlend Bjøntegaard) en Oostenrijk (Julian Eberhard) waren de enige twee andere landen die nog binnen twee minuten zaten, met alleen de slotlopers nog te gaan.

De Russische slotloper Alexander Loginov had het bij het staand schieten nog even een beetje lastig, maar hij hield het hoofd keurig koel en kon de Franse grootmeester Martin Fourcade zo op ruime afstand houden: tweede op een dikke minuut. Julian Eberhard schudde de Noor Henrik L'Abee Lund op de schietbaan van zich af, ging nog wel onderuit, maar stond snel weer op en bracht de derde plek binnen voor Oostenrijk op maar liefst 2:18 minuten van de Russen.