Tweede dagzege voor Loeb in Dakar

Sébastien Loeb heeft zijn tweede dagzege deze Dakar Rally behaald. De Fransman zegevierde op weg naar San Juan de Marcona met twee minuten voorsprong op Nasser Al-Attiyah. Carlos Sainz werd op bijna zeven minuten derde.

Al-Attiayh leidde vrijwel de gehele etappe, maar de klassementsleider reed in de slotfase verkeerd en verloor zo enkele minuten. Dit gold ook voor Loeb, maar de Fransman had zijn fout eerder door, waardoor hij de dagzege kon grijpen. Jakub Przygonski deed het tot nu toe goed in de rally, maar versnellingsbakproblemen wierpen de Pool ver terug. Nani Roma verloor door een probleem wat tijd, evenals Mini-teamgenoot Stephane Peterhansel die de Spanjaard wilde helpen, maar zelf vast kwam te staan.

Bernhard ten Brinke werd op plek negen de beste Nederlander. Hij was tot de slotfase op weg naar de derde tijd, maar reed tweemaal verkeerd waardoor hij een half uur verloor. Erik van Loon had opnieuw problemen met de krik en verloor veel tijd, terwijl de gebroeders Coronel met hun bolide in een duinpan vast kwamen te staan.

In het klassement heeft Al-Attiyah 37 minuten voorsprong op nummer twee Loeb. Peterhansel is na vandaag derde op ruim 41 minuten. Ten Brinke staat negendemet ruim vier uren achterstand.