United zet opmars voort met zege op Tottenham Hotspur

Manchester United blijft maar winnen onder Ole Gunnar Solskjaer. Zijn elftal boekte zondag een fraaie overwinning op Tottenham Hotspur.

Het topduel op Wembley kende een leuke openingsfase, want aan beide kanten van het veld werden kansen gecreëerd. Harry Winks zette namens de Spurs een gevaarlijke counteraanval op en hij kon uiteindelijk zelf op doel schieten. Zijn poging miste echter precisie. Tegenstander Jesse Lingard schoot even later hoog over, terwijl Hugo Lloris een inzet van Marcus Rashford pareerde.

Doelman Lloris moest kort daarna ook voorkomen dat Anthony Martial de score opende voor de gasten. Tottenham had qua balbezit een veldoverwicht en ondernam de meeste doelpogingen. Eén daarvan belandde daadwerkelijk in het doel, maar Harry Kane werd teruggevlagd vanwege buitenspel. Beide teams leken doelpuntloos de rust in te gaan.

Vlak voor de pauze nam United echter ineens de leiding. Een slordige pass van Kieran Trippier resulteerde in een tegenaanval van United en Paul Pogba stuurde Rashford de diepte in. De Engelse international bleef Jan Vertonghen voor en hij schoof de bal keurig in de verre hoek langs Lloris: 0-1.

In de tweede helft ging Tottenham meteen in de achtervolging en De Gea moest zijn team op de been houden. De Spaanse keeper stond eerst een treffer van Kane in de weg en daarna bracht hij redding bij een kopbal van Dele Alli. Aan de andere kant voorkwamen de vingertoppen van Lloris dat Pogba de score verdubbelde met een fraaie stiftbal.

Ook in de slotfase kregen de Spurs wel kansen, maar De Gea bleek niet te verslaan. United wint daardoor voor de zesde keer op rij onder leiding van Solskjaer. De ploeg heeft nu evenveel punten als Arsenal, dat qua doelsaldo nog net sterker is. Tottenham Hotspur blijft derde en staat nog maar een punt boven Chelsea.