Schulting verliest EK-leiding na straf op 1000 meter

Suzanne Schulting is met nog één afstand te gaan de leiding in het algemeen klassement bij de EK in Dordrecht kwijt. De 21-jarige shorttrackster liep op de 1000 de finale mis nadat de Nederlandse een straf kreeg in de halve finales.

Bij een inhaalactie nam Schulting te veel risico en hinderde daarbij de Française Tifany Huot-Marchand. Schuting werd nog wel tweede, maar na afloop kreeg ze een penalty van de wedstrijdjury.

Lara van Ruijven, de nationaal kampioene, haalde wel de finale en werd daarin vierde. De Russische Sofia Prosvirnova won de finale en is de nieuwe leidster in het algemeen klassement. Ze heeft een voorsprong van tien punten op Schulting. Elise Christie staat derde in het algemeen klassement.

De beste acht vrouwen van het klassement rijden later vanmiddag de superfinale.

Bij de mannen ging de winst op de 1000 meter naar Semen Elistratov. De Rus was in de finale te sterk voor de Hongaar Sandor Liu Shaolin, die wel leider is in het algemeen klassement. Liu heeft een voorsprong van 18 punten op zijn broer Shaoang Liu. Ook hier staat vanmiddag de superfinale op het programma.

Hier kun je de uitslagen bekijken van vandaag en gisteren.