Bejaard echtpaar uren opgesloten na woningoverval

Gisteravond heeft er een gewapende woningoverval plaatsgevonden aan de Zonnenbergen in Heeten. De twee bewoners van 87 en 73 jaar oud werden gisteravond even na 22:00 uur door twee mannen met een vuurwapen bedreigd en opgesloten in een kamer. Hierbij vond een worsteling plaats waarbij de bewoners lichtgewond raakten. De overvallers doorzochten vervolgens de gehele woning en gingen er met nog onbekende buit vandoor. 

Rond 11:00 uur vanochtend kwam de melding bij de politie binnen, nadat bekenden van de bewoners bij de woning aankwamen en de bewoners vonden. Zij zaten toen nog steeds in de kamer waar de overvallers hen opgesloten hadden. De overvallers waren toen allang gevlogen. Wat zij precies buit hebben gemaakt, wordt nog onderzocht.

Een woordvoerder van de politie: "Het onderzoek zit in de startfase en daarbij is het belangrijk zoveel mogelijk informatie te krijgen om in kaart te kunnen brengen wat hier is gebeurd. Forensisch rechercheurs doen sporenonderzoek en agenten houden een buurtonderzoek."

Hij vervolgt: "Mogelijk zijn er ook andere mensen die gisteravond iets opvallends hebben gezien, of mensen die in de buurt van de woning camera’s hebben hangen. Met hen komt de politie graag in contact, eventueel anoniem. Behalve telefonisch kan ook contact worden opgenomen via de Facebookpagina van Politie Raalte." 

Mensen die beelden hebben en deze met de politie willen delen kunnen terecht op de website. Mensen die anoniem willen blijven kunnen een melding doen via 0800-700.