Durrant of Waites pakt derde wereldtitel bij BDO

Darters Glen Durrant en Scott Waites staan in de finale van het wereldkampioenschap darts bij de BDO. Beide heren hebben al twee wereldtitels. Durrant won de laatste twee edities en gaat nu voor drie op een rij. Waites was de beste in 2013 en 2016. 

Waites had in de halve finales eenvoudig afgerekend met Michael Unterbuchner. De Duitser wist de eer te redden door de zesde set te bemachtigen, maar dat bleek er één voor de statistieken. Waites trok de zevende set naar zich toe en bracht de eindstand van 6-1 op het scorebord. 

Durrant speelde tegen Jim Williams. De wedstrijd kende twee sleutelpunten, met telkens Duzza die aan het langste eind trok. Zo miste Williams in de vierde set twee pijlen om 2-2 te maken. Durrant profiteerde en kwam op een 3-1 voorsprong. Die inhaalslag wist de Welshman nog wel te maken. Hij kwam op 3-3, maar later moest The Quiff alsnog het hoofd buigen.

Williams verkwanselde namelijk opnieuw een kans op setwinst. Dit was in set acht voor 4-4, waarna Durrant opnieuw op een voorsprong van twee sets wist te komen (5-3). De Engelsman drukte door en pakte overtuigend de negende set voor een plek in de finale (6-3). 

De finale tussen Durrant en Waites is live te zien op Eurosport. De wedstrijd begint op 18.30 uur.