Frijns rijdt naar Formule E-podium in Marokko, D'Ambrosio boekt eerste 'echte' zege

Jerome D'Ambrosio heeft in het Marokkaanse Marrakesh de ePrix aldaar gewonnen. Het is de derde Formule E-zege voor de Belg, die in Berlijn 2015 en Mexico-Stad 2016 nog won doordat Lucas di Grassi werd gediskwalificeerd. Dit keer deed hij het op eigen kracht en dat leverde flink wat blijdschap op.

Jean-Eric Vergne plaatste in de eerste bocht gelijk een aanval op polesitter Sam Bird, maar dat ging niet zo best en de Fransman kon na een spin achteraan aansluiten. Bird had zo de leiding, voor Alexander Sims, Antonio Felix da Costa en de heerlijk vertrokken Robin Frijns.

Ondertussen kende Pascal Wehrlein niet echt een fantastisch debuut: de Duitse ex-F1-coureur kon na een minuut of vijf met problemen weer parkeren in de box van Mahindra. Na een klein kwartiertje plaatste Da Costa de eerste aanval op Bird, maar verder dan een tikje tegen de auto van de Brit kwam hij niet.
Da Costa probeerde het een rondje later nog eens en dit keer ging het wél goed. Bird moest in de verdediging de bocht afsnijden en kwam zo ook achter Sims terecht, voor Frijns, die vijf minuten later de derde plek overnam van Bird.

Helaas voor Frijns waren D'Ambrosio en Lucas di Grassi op oorlogspad en zowel de Belg als de Braziliaan kwam voorbij de Limburger. Met hulp van de Attack Mode sloeg Frijns tien minuten later wel weer terug ten opzichte van Di Grassi, die ook Bird weer terug zag komen.

Negen minuten voor tijd ging het fout voor BMW: Sims opende de aanval op zijn leidende teamgenoot Da Costa, maar dat ging niet helemaal soepel. De twee raakten elkaar, Da Costa eindigde in de bandenstapel en Sims viel terug naar plek vier, waardoor D'Ambrosio ineens de eerste plek in de schoot geworpen kreeg, met Virgin-teamgenoten Frijns en Bird achter zich aan.

De safety car kwam de baan op, zodat de auto van Da Costa weggehaald kon worden, en met nog één ronde te gaan werd het veld weer losgelaten. Alleen Sims (vierde) en Di Grassi (zevende) hadden de Attack Mode nog te gebruiken, maar ondanks verwoede pogingen slaagden ze er niet in plekken te winnen. D'Ambrosio pakte zo de winst, Frijns mocht op plek twee het podium op en teamgenoot Bird werd derde.