Zweedse langlaufsters sprinten naar sweep in Dresden

De World Cup langlaufen is zaterdag na de Tour de Ski weer verder gegaan, hoewel zowel bij de mannen als de vrouwen de Tour de Ski-winnaars niet van de partij waren. In het Duitse Dresden stond een sprint op het programma, wederom in de vrije stijl, en dat leverde Zweeds en Noors succes op.

Bij de vrouwen werd het zelfs een volledig Zweeds podium. Veelvraat Stina Nilsson werd even aangevallen door landgenote Maja Dahlqvist, maar sloeg de aanval af en pakte de overwinning. Achter Dahlqvist ging plek twee naar de derde Zweedse, Jonna Sundling. Nadine Fähndrich (Zwitserland), Sophie Caldwell (VS) en Alenka Cebasek (Slovenië) grepen naast de prijzen in de finale.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Sindre Bjørnestad Skar bleek bij de mannen de rapste, maar hij moest wel alles uit de kast trekken om de Rus Gleb Retivykh in de finale te kloppen. Erik Valnes stond pas voor de vierde keer aan de start in de World Cup, maar werd zeer knap derde. De overige drie finalisten kwamen uit Frankrijk, maar dat werd geen doorslaand succes: Richard Jouve en Baptiste Gros schoffelden elkaar onderuit, Lucas Chanavat moest simpelweg afhaken.

De mannenfinale (Bron: YouTube)