Biatleet Bø wint fraaie achtervolging in Duitse sneeuw

Biatleet Johannes Thingnes Bø heeft zijn zoveelste zege van het World Cup-seizoen binnen. De Noorse leider in het klassement was in het Duitse Oberhof de beste op de achtervolging, waarin hij vanwege zijn tweede plek op de sprint van vrijdag als tweede mocht vertrekken.

Leider Alexander Loginov ging bij de eerste schietbeurt gelijk de fout in, terwijl Johannes Thingnes Bø foutloos bleef en zo de leiding kon pakken. Loginov volgde op tien seconden, Martin Fourcade trof vijf keer doel en sprong zo naar plek drie op twintig seconden van Loginov.

Bij de tweede schietbeurt schoot Bø één keer mis, maar dat deden Loginov en Fourcade ook, waardoor de verschillen grofweg in stand bleven en de foutloze thuisfavoriet Arnd Peiffer het gat kon verkleinen naar tien seconden op Fourcade.

Bø miste één keer bij de derde keer schieten, waar Loginov twee keer de fout in ging, maar Fourcade alles raakte. De Fransman sloot zo direct achter Bø aan, de weer foutloze Peiffer volgde op 22 seconden, Loginov viel achter Lukas Hofer terug naar plek vijf.

De twee leiders kwamen samen bij de laatste schietbeurt aan, maar moesten de strafronde in: twee rondjes voor Fourcade, één voor Bø. Achtervolgers Peiffer en Hofer schoten foutloos en konden zo onder luid gejuich nog maar tien seconden achter de rappe Bø de slotronde in duiken.

Het zat er voor Peiffer en Hofer in de slotronde niet meer in om het gat te dichten, maar vijftien seconden achter winnaar Bø vochten ze een geweldige strijd om plek twee uit, gewonnen door Peiffer. Fourcade kwam tekort en eindigde als vierde.