Liverpool wint nipt van Brighton & Hove Albion dankzij strafschop Salah

Liverpool heeft zaterdagmiddag drie belangrijke punten gepakt in de Premier League. De koploper won met nipte cijfers van Brighton & Hove Albion. Na 90 minuten was de eindstand 0-1.

In de vorige speelronde raakten The Reds hun ongeslagen status in de competitie kwijt tegen titelverdediger Manchester City. Het verschil werd daarmee teruggebracht tot vier punten en heel Engeland vroeg zich af hoe Liverpool in de eerstvolgende Premier League-wedstrijd zou reageren. Brighton, met Davy Pröpper en Jürgen Locadia in de basis, bleek een stugge tegenstander te zijn.

Hoewel Liverpool grossierde in balbezit, hadden de bezoekers moeite om grote kansen te creëren. Roberto Firmino en Xherdan Shaqiri kregen hun pogingen niet op doel gericht en verder viel er voor het doel van de thuisploeg weinig te beleven. Aan de andere kant kopte Glenn Murray over vanuit een voorzet van Pascal Groß en vlak voor rust kon Locadia net niet bij een pass van Martín Montoya komen.

Na de onderbreking ging Liverpool uitstekend van start. Mohamed Salah zette doelman David Button aan het werk en amper een minuut later verdiende de Egyptenaar een strafschop. Groß trok Salah naar de grond toen die wilde uithalen en de linkspoot knalde vervolgens van elf meter hard raak: 0-1. De sterspeler maakte daarmee de zevende goal in zijn laatste zeven competitieduels.

Brighton gaf zich echter niet gewonnen en via Locadia kwam de thuisploeg halverwege de tweede helft bijna langszij. Alisson Becker had een prima redding in huis op het afstandsschot van de oud-PSV'er. Liverpool kreeg kansen om de wedstrijd op slot te gooien, onder meer via Georginio Wijnaldum, die na goed voorbereidend werk van Salah net naast schoot.

De wedstrijd bleef echter tot de laatste minuut spannend en het team van Jürgen Klopp trok de zege over de streep. Liverpool kan nu rustig afwachten wat concurrent Manchester City maandagavond tegen Wolverhampton Wanderers doet (thuis). Nummer drie Tottenham Hotspur speelt zondag de topper tegen Manchester United.