Aanhouding verdachte leidt naar drugspand in Nijmegen

De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. De zaak kwam aan het rollen omdat een van de verdachten gezocht werd in verband met een ander onderzoek naar de productie van harddrugs. Donderdagavond kregen agenten die verdachte in die zaak in beeld. Ze besloten hem aan te houden. Uiteindelijk leidde zijn aanhouding de politie naar een drugslab.

De verdachte reed in een auto samen met een andere man. Bij de aanhouding werd de auto doorzocht. Daarin lagen stoffen die mogelijk bestemd waren voor de productie van drugs. Daarom werd ook de andere man aangehouden. Agenten gingen na de aanhoudingen verder op onderzoek uit. Ze kwamen uit bij een pand aan het Kerkenbos in Nijmegen.

In dat bedrijfspand werden veel chemische afvalstoffen gevonden, vermoedelijk afkomstig van de productie van drugs. Omdat er een penetrante lucht hing, kwam de brandweer ter plaatse om metingen te verrichten. Er bleek echter op dat moment geen gevaar voor de gezondheid of de omgeving te zijn.

Zaterdagochtend is het onderzoek in het pand verder gegaan. Daarbij werd een drugslab gevonden. De politie doet hier nu onderzoek, daarna zal de productielocatie ontmanteld worden.

Aanhouding verdachte leidt naar drugspand in Nijmegen (Foto: Stockfoto politie.nl)
Aanhouding verdachte leidt naar drugspand in Nijmegen (Foto: Stockfoto politie.nl)