Japanse Suzuki wint op overtuigende wijze vrouwentoernooi op Lakeside

Mikuru Suzuki is de nieuwe wereldkampioene darts bij de BDO. De Japanse debutante won op zeer overtuigende wijze de finale. Ze liet haar tegenstander Lorraine Winstanley compleet kansloos en won met 3-0 in sets.

Suzuki ging furieus van start in de eerste set. Suzuki wierp achtereenvolgens 72, 148 en 80 uit om de eerste set met 3-0 naar zich toe te trekken. Ze ging vrolijk verder in de tweede set en opende met tweemaal een 180'er. Het werd geen negendarter, maar met veertien pijlen pakte ze toch de eerste leg van set twee. 

Het werd 2-0, waarna Winstanley eindelijk op het scorebord kwam met een 44 finish. Een vijftiendarter leverde echter wederom setwinst op voor Suzuki. Dankzij een dertiendarter ging ook de derde set naar The Miracle, die op deze manier de eerste niet-Europese dameswereldkampioen ooit werd. 

De ‘onbekende’ dartster verraste vriend en vijand al in de eerste ronde met winst op torenhoge titelfavoriet en viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton. Suzuki pakte de titel met een gemiddelde 90.12, Winstanley sloot de finale af met een gemiddelde van 78.81. Suzuki ontvangt, naast de trofee, een cheque van 12.000 pond. Runner-up Lorraine Winstanley moet genoegen nemen met een kleinere trofee en 5.000 pond.

De complete vrouwenfinale. (Bron: YouTube)