Schulting pakt Europese titel op 1500 meter

Suzanne Schulting is het EK shorttrack uitstekend begonnen. De olympisch kampioene op de 1000 meter won in Dordrecht de 1500 meter voor Elise Christie en Sofia Prosvirnova.

Schulting nam in de finale met nog anderhalve ronde te gaan met een mooie inhaalactie de leiding en gaf deze niet meer af. Christie werd tweede voor Prosvirnova. Door de winst staat de 21-jarige shorttrackster ook aan de leiding van het algemeen klassement bij het EK shorttrack.

Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven wisten zich niet te plaatsen voor de finale van de 1500 meter, maar de twee Nederlandse shorttracksters stonden wel in de B-finale. Daarin werden zij respectievelijk tweede en derde achter de Hongaarse Petra Jaszapati.

Bij de mannen wist geen van de Nederlanders een finaleplaats op de 1500 meter af te halen. Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf en Itzhak de Laat eindigden in de halve finales niet bij de eerste twee. Breeuwsma werd vierde, Hoogerwerf kwam niet verder dan een zesde plaats, terwijl De Laat ten val kwam.

De winst op de 1500 meter bij de mannen ging naar Shaolin Sandor Liu. De Hongaar won voor zijn broer Shaoang Liu en Semen Elistratov.

Suzanne Schulting kampioen op de 1000 meter. (PRO SHOTS/Ankie Hogewind)
Suzanne Schulting kampioen op de 1000 meter. (PRO SHOTS/Ankie Hogewind)