Dubbelslag biatlete Vittozzi in Oberhof

Biatlete Lisa Vittozzi heeft tijdens de World Cup in het Duitse Oberhof na de sprint ook de achtervolging gewonnen. Dankzij haar sprintzege mocht de Italiaanse als eerste vertrekken en daar profiteerde ze optimaal van.

Bij de eerste schietbeurt bleef leidster Vittozzi als enige foutloos, terwijl Anaïs Chevalier - die samen met Vittozzi voorop lag - twee keer de mist in ging. De Italiaanse hield uiteraard de leiding en werd op 42 seconden gevolgd door Hanna Öberg, die een groepje van vijf dames tien seconden achter zich aan kreeg.

Eén misser bij de tweede keer schieten bracht de leidende positie van Vittozzi niet in gevaar, zeker niet nadat de naaste achtervolgers allemaal missers lieten noteren. Lisa Therese Hauser en Celia Aymonier bleven foutloos en konden zo aansluiten bij onder meer Öberg en Chevalier, dik veertig tellen achter Vittozzi.

De Italiaanse ging ook bij de derde keer schieten één keer de fout in en daar konden twee dames van profiteren: landgenote Dorothea Wierer en de Française Anaïs Bescond bleven foutloos en naderden de leidster tot op een goede halve minuut, met Anastasia Kuzmina tien seconden achter zich. De twee achtervolgsters vonden elkaar iets te goed: Wierer kreeg wat te drinken aangereikt, lette even niet op en langlaufde Bescond en zichzelf omver, waardoor Kuzmina aan kon sluiten.

Vittozzi bleef bij de laatste schietbeurt dan weer foutloos en leek zich daarmee te verzekeren van de winst, maar daar dacht Kuzmina anders over: de Slowaakse schoot foutloos en dook twintig seconden na Vittozzi de slotronde in, zeker geen onoverbrugbare achterstand voor de razendsnelle veterane. Chevalier, Wierer en Bescond zaten daar twintig tellen achter en streden om plek drie.

Kuzmina kon het gat wel deels dichten, maar kwam niet genoeg in de buurt en dus pakte Vittozzi twee dagen na haar eerste World Cup-zege ook gelijk overwinning nummer twee. Kuzmina werd op veertien seconden tweede, Chevalier pakte op 28 seconden de derde plek.