Shorttrackers blijven lekker bezig op EK in Dordrecht

Op het EK shorttrack in Dordrecht blijft de Nederlandse ploeg lekker bezig. In de ochtend slaagden alle zes Nederlanders erin zich voor de volgende rondes te plaatsen, 's avonds was het op de 1000 meter voor bijna iedereen raak.

Suzanne Schulting was in de series een klasse apart, Lara van Ruijven eindigde in haar serie als tweede. Yara van Kerkhof kreeg het aan de stok met de Bulgaarse Katrin Manoilova en werd door de jury in de kwartfinales geplaatst: drie uit drie voor Nederland.

Dylan Hoogerwerf was de enige die het niet haalde: hij werd gediskwalificeerd in zijn serie. Itzhak de Laat was een klasse apart in zijn serie, Daan Breeuwsma kwam achter de Israëliër Vladislav Bykanov als tweede over de streep en ook dat was voldoende.

Op de aflossing plaatsten zowel de heren als de dames zich voor de halve finales. Breeuwsma, De Laat, Jasper Brunsmann en Dennis Visser wonnen hun serie zonder enige problemen, Schulting, Van Ruijven, Rianne de Vries en Tineke den Dulk hadden het iets moeilijker, maar wonnen ook.