Chauffeur die geel hesje doodreed opgepakt in Nederland

Bij een verkeersongeluk op de E25 nabij Visé, een Belgische plaats vlakbij de Nederlandse grens, is een dode gevallen. Ook is er een persoon gewond geraakt.

Volgens getuigen gebeurde het ongeval bij een wegversperring aangebracht door de gele hesjes. Een vrachtwagen zou daar zijn doorgereden. Daarbij schepte hij een demonstrant en deze overleefde de aanrijding niet.

Aanvankelijk meldden Belgische media dat de chauffeur van de vrachtwagen zou zijn aangehouden maar daar is nu onduidelijkheid over. Volgens andere media is de chauffeur doorgereden nadat de politie hem had aangeraden een stuk verderop te stoppen in verband met de veiligheid. 

De politie doet momenteel onderzoek op de locatie van de aanrijding. De sfeer is grimmig en er is veel politie op de been. De snelweg is afgesloten.

Update 12 Januari 22:25 uur:
De chauffeur van de vrachtwagen is afkomstig uit de omgeving van Tilburg. Omdat de Nederlandse politie nog wacht op een Europees arrestatiebevel is de 58-jarige man nog niet aangehouden. De verwachting is dat hij later vanavond alsnog wordt opgepakt

De politie kwam de man op het spoor door een tip van een getuige. "Die heeft het kenteken van de vrachtwagen opgeschreven. Hierdoor werd achterhaald van welk bedrijf de vrachtwagen was. Wij hebben contact gehad met dit bedrijf en dat kon ons de naam van de chauffeur geven", aldus een woordvoerder van het parket in Luik. Ook maakte een vertegenwoordiger van het Belgische OM bekend dat de politie uitgaat van opzet. Eerder was de aanname van de politie nog dat het ging om een ongeval.

Update 13 Januari 01:25 uur:
De man is inmiddels door de Nederlandse politie opgepakt in de omgeving van Tilburg. Ook de vrachtwagen is daar aangetroffen. Het ligt in de lijn der verwachting dat de man wordt overgeleverd aan België.