Biatleet Loginov doorbreekt hegemonie Bø in Oberhof

Biatleet Alexander Loginov heeft in het Duitse Oberhof voor het eerst in zijn leven een World Cup-wedstrijd gewonnen. De 26-jarige Rus was in de Duitse sneeuw de beste op de sprint.

Loginov schoot foutloos en dat bleek hem de winst op te leveren. De dominante man van dit seizoen, de Noor Johannes Thingnes Bø, ging namelijk één keer de mist in en eindigde 25 seconden achter Loginov als tweede: ongeveer één strafronde aan achterstand.

De derde plek was voor de foutloze Zweed Sebastian Samuelsson. Voor de jonge winnaar van olympisch zilver op de achtervolging en goud op de estafette was het zijn eerste World Cup-podium. Grootmeester Martin Fourcade eindigde met één misser en 47 seconden achterstand als zevende, en nam en passant Loginov nog een groot deel van de wedstrijd mee in zijn kielzog.

Het is de eerste World Cup-zege voor Loginov, die na zijn dopingschorsing definitief is doorgebroken. Inmiddels stond hij tot vrijdag al zeven keer op het World Cup-podium, in het klassement bezet hij achter Bø de tweede plek.

Zaterdag starten de heren om 15.00 uur voor de achtervolging. Om 12.45 is het eerst nog de beurt aan de dames.