Politie organiseert kijkdag voor gestolen gereedschap in Almere

Morgen organiseert de politie in Almere een kijkdag, nadat zij op 19 december 2018 bij een inval in Almere-haven een grote partij goederen aantrof die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Volgens de politie lag er opvallend veel elektrisch gereedschap in de woning. Morgen is dit gereedschap te bekijken op het politiebureau aan de Baljuwstraat 2 in Almere. 

Omdat er veel belangstelling is heeft de politie de dag opgedeeld in tijdvakken, waarin mensen op basis van hun achternaam langs kunnen komen. Het is volgens de politie NIET mogelijk om op een ander tijdstip langs te komen. 

Mensen van wie de achternaam begint met de A tot en met de F zijn welkom tussen 09:00 en 10:00 uur. Mensen van wie de achternaam begint met de G tot en met de L mogen tussen 10:30 en 11:30 langskomen. Begint je achternaam met een M tot een R, dan ben je welkom tussen 12:30 en 13:30 uur. Tot slot mogen de mensen van wie de naam begint met een S tot met Z langskomen tussen 14:00 en 15:00 uur. 

De politie benadrukt dat er aangifte gedaan moet zijn van de diefstal (dit kan eventueel ook ter plaatse), en dat je zonder legitimatie niet welkom bent. Pas wanneer onomstotelijk vaststaat dat je de eigenaar bent van het gereedschap, mag je het direct meenemen. Hiervoor moet wel een ontvangstbewijs worden getekend.