Verjaardagsfeestje loopt uit de hand

Het begon als een feestje, maar het eindigde met een volledig vernielde woning: het feest dat Jamy uit Rozenburg afgelopen zaterdag organiseerde omdat ze eind januari zestien wordt. Samantha, de moeder van Jamy, was die avond aan het werk, maar was op de hoogte van het feest en wist ook wie er zouden komen. 

Totdat een vriendin van Jamy de aankondiging van het feestje deelde, waarop er tientallen ongewenste gasten op het partijtje afkwamen en het huis volledig sloopten: de droger en koelkast zijn opgeblazen, de televisie kapot gegooid op de grond, en zelfs de spelcomputer van één van de zoons van Samantha die ernstig ziek is en in een rolstoel zit, werd vernield. 

Verder werden er een laptop, mobiele telefoons bankpassen en sieraden gejat. Hoewel Jamy volgens Samantha wel geprobeerd heeft om de 'feestvierders' weg te sturen, slaagde de tiener daar niet in. De schade wordt geraamd op zo'n 5000 euro. Samantha is radeloos en is een doneeractie gestart om de kosten te dekken. Op het moment van schrijven heeft deze actie iets meer dan 1750 euro opgeleverd. 

Inmiddels is er aangifte gedaan en zit er een 17-jarige jongen uit Spijkenisse vast.