Eerste World Cup-zege voor biatlete Vittozzi

Biatlete Lisa Vittozzi heeft tijdens de World Cup in het Duitse Oberhof de sprint op haar naam geschreven. De 23-jarige Italiaanse heeft daarmee haar eerste overwinning op het hoogste niveau te pakken.

Met foutloos schieten kwam de Wit-Russische Iryna Kryuko naar de snelste tijd, maar de Noorse Marte Olsbu Røiseland dook er een paar seconden onderdoor. Røiseland kon niet lang van haar leidende positie genieten: amper tien tellen later passeerde Vittozzi met een achttien seconden snellere tijd de streep.

Anaïs Chevalier uit Frankrijk bleef net als Vittozzi foutloos, maar was op de latten net te langzaam en eindigde op vijf seconden als tweede. De jonge Zweedse Hanna Öberg schoot richting het einde van de wedstrijd ook foutloos en pakte de derde plek op vijftien seconden, het eerste World Cup-podium ooit voor de olympisch kampioene op de individuele wedstrijd.

World Cup-leidster Dorothea Wierer kende een mindere dag en eindigde met twee missers als 24e, een dikke minuut achter landgenote Vittozzi. De vrouwen gaan zaterdag om 12.45 uur van start voor de achtervolging, vrijdag om 14.30 uur werken de mannen hun sprint af.