Groot (30) stopt bij Nederlands handbalteam

Nycke Groot heeft haar interlandcarrière bij het Nederlands team per direct beëindigd. De 30-jarige handbalster kan het fysiek niet meer opbrengen om zowel bij Oranje als bij haar Hongaarse club Györi actief te zijn.

"Mijn lichaam is redelijk op. Door te stoppen bij het Nederlands team wil ik meer rust creëren voor mezelf en mijn lichaam, om zo mijn handbalcarrière te kunnen verlengen", aldus Groot.

Groot is de derde grote Nederlandse handbalnaam binnen een halfjaar die afscheid neemt van Oranje. In augustus besloot Yvette Broch, ploeggenote van Groot bij Györi, helemaal te stoppen met het handbal. Maura Visser maakte na het EK handbal bekend dat ze zou stoppen bij het Nederlands team.

Daarnaast is Nederland ook op zoek naar een nieuwe bondscoach. Kort na het EK handbal in Frankrijk waar Nederland brons won liet bondscoach Helle Thomsen weten dat ze stopt.

Groot won bij het Nederlands team won met het Nederlands team vier medailles: zilver op het WK van 2015 en het EK van 2016 en brons op het WK van 2017 en het EK van 2018. Op de Olympische Spelen van Rio in 2016 werd Nederland vierde.

Met haar club Györi won de Alkmaarse de afgelopen twee seizoenen de Champions League en werd ook twee keer landskampioen.

Groot (30) stopt bij Nederlands handbalteam (Pro Shots / Bildbyran)
Groot (30) stopt bij Nederlands handbalteam (Pro Shots / Bildbyran)