Doan is goud waard en helpt Japan aan benauwde zege op Azië Cup

Ritsu Doan heeft woensdagmiddag een belangrijke rol gespeeld bij een wedstrijd van Japan tegen Turkmenistan in het kader van de Azië Cup. De aanvallende middenvelder van FC Groningen maakte de 3-1 namens zijn land en zorgde er hierdoor mede voor dat Japan uiteindelijk met 3-2 wist te zegevieren over Turkmenistan. De eerste wedstrijd van Japan in Groep F van de Azië Cup, waarin ook Oezbekistan en Oman zitten, is dus gewonnen door Doan en consorten.

De thuisploeg had in de rust echter wel een achterstand recht te zetten, aangezien Turkmenistan via een doelpunt van Arslanmyrat Amanov brutaal de leiding had genomen halverwege de eerste helft. Yuya Osako zorgde na de onderbreking voor de ommekeer door twee treffers voor zijn rekening nemen. Na de goals van de aanvaller van Werder Bremen was het de beurt aan Doan, die de bal goed controleerde en alle tijd kreeg om binnen te schieten. Turkmenistan kwam via een benutte strafschop van Ahmet Atayev nog op 3-2, maar daar bleef het bij.