Snowboardveterane Riegler wint 20 jaar na eerste World Cup-zege

Snowboardster Claudia Riegler heeft in het Oostenrijkse Bad Gastein voor eigen publiek een prachtige zege geboekt. De 45-jarige veterane won op de parallelslalom, een kleine 20 jaar na haar eerste overwinning.

Op weg naar de finale rekende Riegler af met de Italiaanse Nadya Ochner, de Zwitserse Ladina Jenny en Jenny's landgenote Patrizia Kummer. Via zeges op de Sloveense Gloria Kotnik, de Oostenrijkse Daniela Ulbing - die Michelle Dekker uit Nederland versloeg - en Ulbing's landgenote Sabine Schöffmann plaatste ook de Poolse Aleksandra Krol zich voor de eindstrijd. Daarin was ze niet opgewassen tegen Riegler, terwijl Schöffmann de strijd om plek drie won van Kummer.

Riegler is een echte veterane in het snowboarden. Ze debuteerde al in 1994 in de World Cup, maar won in haar meer dan 330 wedstrijden niet vaak: in Bad Gastein was het haar zesde overwinning, de eerste sinds maart 2015 en de tweede sinds maart 2002.

Bij de mannen ging de winst naar de Duitser Stefan Baumeister, die zich voor de finale plaatste na zeges op de Rus Dmitry Loginov, de Italiaan Maurizio Bormolini en de Oostenrijker Lukas Mathies. De Zwitser Dario Caviezel ging in de finale ten onder tegen Baumeister, nadat hij zich voor de eindstrijd plaatste via winst op Daniele Bagozza uit Italië, de Rus Andrey Sobolev en de Oostenrijker Benjamin Karl. Caviezel was in de finale vervolgens net niet opgewassen tegen Baumeister, Karl klopte landgenoot Mathies in de strijd om plek drie.