Man opgepakt om inrijden op motoragenten

Afgelopen maandag heeft de politie een verdachte aangehouden voor poging doodslag tijdens een verkeerscontrole in Borne op 26 december. De politie deed uitgebreid onderzoek en kon afgelopen maandag een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden. De man zit nog vast voor nader verhoor.

Lees ook: Verkeerscontrole eindigt in dollemansrit; twee politiemotoren total loss

Twee motoragenten hielden op tweede Kerstdag een verkeerscontrole in Borne. Tijdens deze verkeerscontrole ging de man er vandoor nadat hij een stopteken negeerde. De agenten gingen hem achterna en het lukte om de bestuurder te stoppen op de Albergerweg in Zenderen. Tijdens dit contact reed de bestuurder plotseling hard weg en ramde hierbij een politiemotor. De agent kon op tijd wegspringen en werd niet geraakt. Daarna ontstond er een achtervolging waarbij de bestuurder met hoge snelheid slingerend reed of plotseling voluit remde.

Op de Gravenallee in Almelo, vlakbij het kanaal Almelo-Nordhorn, stopte de bestuurder plotseling. Hij reed vervolgens in volle vaart tot twee keer toe achteruit in op de ook gestopte motoragenten. Hierbij raakten de agenten licht gewond, de motoren raakten total loss. De bestuurder reed verder richting Almelo en liet zijn zwaar beschadigde auto achter vlakbij de brug over de Loolee. Tijdens de achtervolging werd door de agenten enkele keren geschoten.

Een woordvoerder van de politie: "Ook al is er een verdachte aangehouden, we doen nogmaals een dringend beroep op getuigen. We zijn op zoek naar een aantal fietsers die op 26 december tussen 20.00 uur en 20.15 uur op de hoek van de Gravendijk/Gravenallee hebben gestaan bij het kanaal Almelo-Nordhorn. Was u die bewuste woensdagavond op deze locatie en heeft u wat gezien of gehoord? Dan komen we graag met u in contact! Ook komen we graag in contact met mensen die in de buurt van het kanaal Almelo-Nordhorn wonen en camerabeelden hebben."