FOK! Wat een weer: droger en zonniger

Vanochtend is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de kustprovincies nog enkele buien voor. Dieper landinwaarts is het inmiddels nagenoeg droog en zijn er brede opklaringen. In de loop van de ochtend nemen de buien van het noorden uit geleidelijk af en zullen uiteindelijk helemaal verdwijnen, het laatst in het zuidwestelijk kustgebied. Met de afnemende buiigheid komt er steeds meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het oosten en zuidoosten tot 8°C in het westen. De wind is noordwest tot noord en is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Vanavond en vannacht is er weinig bewolking. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -2°C in het oosten en zuidoosten tot +2°C vlak aan zee. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Morgen overdag neemt de bewolking van het noordwesten uit geleidelijk toe en in de loop van de middag en in de avond gaat er op steeds meer plaatsen lichte regen of motregen vallen. In Limburg kan er later in de avond mogelijk natte sneeuw vallen, in de heuvels mogelijk even droge sneeuw. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het uiterste oosten en zuidoosten tot 6°C langs de westkust. De zwakke tot matige wind draait in de middag geleidelijk van noord naar west, aan zee naar noordwest. (Bron: KNMI)

Bizarre wolk boven Bad Beintheim (Archieffoto van Koelkastje)
Bizarre wolk boven Bad Bentheim (Archieffoto van Koelkastje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!