Excelsior wil stadion uitbreiden en kijkt naar echt gras

Excelsior heeft ambitieuze plannen en wil flink gaan uitbreiden. Zo moet het huidige onderkomen van de club uit Kralingen - het Van Donge & De Roo-stadio - uitgebreid worden naar een capaciteit van 7.500 toeschouwers. Nu is plaats voor maximaal 4.500 bezoekers.

Er zijn nog geen concrete plannen, maar dat is volgens Ferry de Haan ene kwestie van tijd. "We zijn best een eind op weg en bovendien met een aantal partners en de gemeente in gesprek", aldus de algemeen directeur van Excelsior aan RTV Rijnmond. "We zijn geen club die 20.000 toeschouwers gaat trekken, dus we willen naar 7500 plaatsen toe. Daarvoor moet een grondige aanpassing gedaan worden, zodat Excelsior echt een 'place to be' wordt."

"Als je een bepaalde ambitie hebt moet je niet te klein gaan bouwen", vervolgt De Haan. "Een capaciteit van 7500 is daarin een goed aantal. Qua toeschouwersaantallen, seizoenkaarthouders en losse kaartverkoop zijn we de laatste jaren absoluut gegroeid, wat dit een reële ambitie maakt."

Toch blijft het niet bij uitbreiding van het stadion. Ook de kunstgrasmat zou er volgens De Haan uit moeten. "Binnen ons plan denken wij aan echt gras. Als we deze plannen kunnen realiseren betekent dat ook dat onze inkomsten zullen stijgen, waardoor we een echt grasveld kunnen financieren."