'Wehrlein wordt ontwikkelingsrijder bij Ferrari'

Pascal Wehrlein treedt in dienst bij Ferarri. De voormalig protegé van Mercedes heeft bij het Italiaanse team een baan als ontwikkelingsrijder gekregen.

Eind vorig jaar gingen Wehrlein en Mercedes uit elkaar. De rijder was sinds 2014 test- en reserverijder voor Mercedes en reed in 2016 en 2017 in de koningsklasse van de autosport. Dit deed hij voor Manor en Sauber, dat steun kreeg van de Duitse fabrikant.

Afgelopen seizoen bleek voor Wehrlein echter geen plek meer te zijn, waardoor hij zijn heil zocht in de DTM. In deze klasse werd hij in 2015 kampioen. Toch heeft 24-jarige Duitser ook hier in 2019 geen toekomst meer, omdat Mercedes niet meer actief zal zijn in deze toerwagenklasse. Hierop besloten beide partijen de samenwerking te beëindigen.

Komend weekend begint Wehrlein aan een avontuur in de Formule E bij het team van Mahindra en nu krijgt hij daar dus de rol van ontwikkelingsrijder bij.

De komst van Wehrlein moet nog wel officieel bevestigd worden, al lijkt dit een kwestie van tijd te zijn. In 2018 beschikte Ferrari over Antonio Giovinazzi en Daniil Kvyat, maar zij wisten voor het nieuwe Formule 1-seizoen een stoeltje in de wacht te slepen voor respectievelijk Sauber en Toro Rosso.