Politie onderzoekt overval op hotel in Almere

De recherche zoekt getuigen van de overval op een hotel aan de Koetsierbaan in Almere op woensdag 2 januari rond 18:00 uur. Een getuige meldde dat twee mannen in donkere kleding waren weggevlucht. Korte tijd daarna zagen agenten twee personen staan die voldeden aan het signalement. Toen agenten het tweetal aanspraken, rende één van de twee weg. Bij de aanhouding van deze verdachte werd een waarschuwingsschot gelost. De andere verdachte kon direct worden aangehouden.

Op basis van het tactisch onderzoek en de verhoren is gebleken dat beide verdachten niets met de overval te maken hadden. De mannen zijn de dag na de overval vrijgelaten. De recherche is op zoek naar de twee daders en hoopt dat getuigen gezien hebben waar de twee daders naar toe gevlucht zijn. 

Uit camerabeelden is gebleken dat één van de daders ongeveer 1.75 lang is en een donkere huidskleur heeft. Hij droeg een donkere jas met capuchon, een donkere (trainings-) broek en lichtgekleurde schoenen. De tweede dader is ongeveer 1.85 meter lang en heeft blanke / licht getinte huidskleur. Hij droeg een donkere jas van het merk North Face met capuchon, een donkere broek en donkere schoenen.