85-jarige vrouw beroofd van een paar euro

Maandagmiddag rond 15.30 uur fietste een 85-jarige Middelburgse op de Schroeweg, ter hoogte van Park Veldzigt, in Middelburg. Zij werd ingehaald door een jongeman op een fiets. Deze deed een greep in de fietsmand van de vrouw en ging er vervolgens met haar handtas vandoor in de richting van de Oude Vlissingseweg.

De vrouw is de jongeman nog achterna gefietst, maar kon hem niet meer achterhalen. Wel werd ze aangesproken door twee jonge dames van een jaar of twintig die getuige waren geweest van het voorval. Zij vingen de vrouw op en gaven aan dat de vrouw hen moest noemen als getuige bij de politie. Ze zouden bij een van de bedrijven werken op Park Veldzigt. Het slachtoffer heeft contact gezocht met de politie en zij heeft aangifte gedaan. In haar handtas zaten, naast wat persoonlijke spulletjes, slechts enkele euro’s en een pinpas. Deze pinpas is meteen geblokkeerd.

De politie is, behalve naar de twee dames die het voorval zagen gebeuren, ook nog op zoek naar andere getuigen die het voorval hebben gezien, of mensen die het signalement van de dader herkennen in combinatie met de locatie waar een en ander is voorgevallen. De jongeman zat op een ‘normale’ fiets. Hij had een gemiddelde lengte en een normaal postuur. Hij droeg een donkere jas met capuchon zonder bontkraag en een donkergekleurde broek met een lichte streep over de gehele beenlengte van de broek.