Darter Unterbuchner met moeite naar achtste finales Lakeside

Darter Michael Unterbuchner heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de achtste finales op Lakeside, het WK van de BDO. T-Rex, vorig jaar nog halvefinalist, rekende in vijf sets af met de Australiër Justin Thompson.

Unterbuchner won de eerste set met 3-2, maar in de tweede set trok een prima spelende Thompson de stand gelijk. De Duitser gaf in de derde set gas en kon de triples prima raken, wat hem 3-0 setwinst opleverde. Een fraaie vierde set werd in vijf legs dan weer gewonnen door Thompson, maar in de beslissende set hield Unterbuchner het hoofd net wat koeler en met een 66-finish gooide hij het uit.

De Welshman Dean Reynolds rekende in vier sets af met Daniel Day uit Engeland. Reynolds wisselde prima scores af met complete flutdarts, met als hoogtepunt een leg waarin hij welgeteld twee triples raakte en die hij in een keurige 29 darts alsnog won. Zelfs dergelijke kansen liet Day liggen en via finishes van 97, 130 en 56 maakte Reynolds het in set vier af: 3-1.

De als derde geplaatste Jim Williams, landgenoot van Reynolds, begon niet best tegen de Belg Roger Janssen, maar een ijzersterke tweede set - inclusief elfdarter - bracht hem op gang. Janssen won een spannende derde set in vijf legs, maar daarna was het klaar met de Belg. Hij raakte nauwelijks nog wat, Williams pakte zijn kansen en stond nog maar één leg af, wat het uiteindelijk de 3-2 zege opleverde.

In de eerste ronde bij de vrouwen had Anastasia Dobromyslova het niet al te moeilijk. De drievoudig kampioene speelde netjes tegen de Engelse Laura Turner, die er he-le-maal niks van bakte. Turner kreeg om precies te zijn één dart op een dubbel - en gooide mis - en kwam zelfs met alleen scorende darts niet boven de 60 uit als gemiddelde. In 36 beurten kwam Turner tot één 140 en vier keer 100, daar bleef het bij.

Dinsdagmiddag speelt Aileen de Graaf in de eerste ronde tegen de Engelse oma Paula Jacklin, terwijl Chris Landman het 's avonds opneemt tegen de Noord-Ier Kyle McKinstry.