Stam debuteert met gelijkspel als trainer van PEC Zwolle

Jaap Stam heeft zijn debuut gemaakt als trainer van PEC Zwolle. Onder leiding van de oud-verdediger speelde de club met 1-1 gelijk tegen FC Nürnberg.

Tegen de hekkensluiter van de Bundesliga maakte Zian Flemming het doelpunt voor De Blauwvingers. PEC begon het vriendschappelijke duel met onder anderen Pelle Clement en Lennart Thy in de basis en laatstgenoemde was in het eerste kwart dicht bij een doelpunt, maar zijn schot werd gekraakt. Even later, in de 27e minuut, kwam FC Nürnberg tot scoren op het La Cala Golf Resort in Málaga: Törles Knöl promoveerde een mislukt schot alsnog tot doelpunt.

De blauwhemden van Stam trokken de stand zes minuten na de onderbreking gelijk: Flemming mikte de bal van buiten het strafschopgebied in de hoek. In het vervolg kregen Georg Margreittler en Virgil Misidjan namens de Duitsers kansen om te scoren, terwijl Stanley Elbers het met een halve omhaal voor PEC probeerde.

Er vielen geen doelpunten meer en dus bleef het 1-1. PEC werkt dinsdagochtend nog een training af en vliegt woensdag terug naar Nederland. De eerstvolgende officiële wedstrijd voor de nummer zestien van de Eredivisie wordt op 19 januari afgewerkt. Dan komt Feyenoord op bezoek in het MAC³PARK Stadion.