Politie: 'kom van dat dak af'

De politie hield in de nacht van zondag op maandag drie verdachten aan in Oss. Dit nadat er geprobeerd was in te breken in een woning van een appartementencomplex. Twee verdachten moesten met een hoogwerker van het dak gehaald worden.

Bij de meldkamer kwam er rond 01:45 uur een telefoontje binnen dat er geprobeerd werd in te breken in een woning aan de Monsterstraat. De bewoonster hoorde gerommel bij de woning en toen ze uit het raam naar buiten keek stond ze oog in oog met een onbekende man. Agenten gingen direct naar de locatie toe en hielden op straat in een brandgang kort voor 02:00 uur een 22-jarige verdachte aan. De agenten ontdekten dat de ruit van een woningdeur vernield was in het appartementencomplex. Voor zover bekend werd er niets gestolen.

Ook werden geluiden gehoord vanaf het dak van het appartementencomplex. Samen met buurtbewoners en met de hulp van de politiehelikopter trof de politie nog twee verdachten aan op het dak van het gebouw. Dankzij de warmtebeelden van de helikopter werden de twee mannen van 26 en 28 jaar uit Berkel en Rodenrijs, al snel liggend op het dak gevonden. Met een hoogwerker van de brandweer werd het tweetal rond 03:00 uur naar beneden gehaald en aangehouden. In de omgeving vond de politie verschillende inbrekersmaterialen. Die zijn in beslag genomen. Het drietal zit vast voor verder onderzoek.

Politie: 'kom van dat dak af' (Foto: Stockfoto politie.nl)
Politie: 'kom van dat dak af' (Foto: Stockfoto politie.nl)