NFL: Cowboys knikkeren Seahawks uit play-offs, Colts veel te sterk voor Texans

In de NFL zijn de play-offs zaterdagavond van start gegaan. Twaalf teams jagen op een plek in de Super Bowl en daar zijn er nog tien van over, want de eerste twee ploegen vielen af in twee van de vier wildcard playoffs.

In de eerste wedstrijd om een wildcard in de NFC wonnen de Dallas Cowboys thuis van de Seattle Seahawks. Ezekiel Elliott was goed voor 137 rushing yards en bracht de Cowboys in het vierde kwart met een 1-yard touchdown op voorsprong. Quarterback Dak Prescott voegde er twee minuten voor tijd nog een 1-yard rushing touchdown aan toe: 24-14.

JD McKissic was niet veel later goed voor een touchdown na een 7-yard pass van Seahawks-quarterback Russell Wilson en Chris Carson werkte de 2-point conversion binnen, maar het bleef bij 24-22 en dus winst voor de Cowboys, die het hierna opnemen tegen de Los Angeles Rams.

Cowboys - Seahawks (Bron: YouTube)

In de AFC was het eerste duel beduidend minder spannend. De Indianapolis Colts gingen op bezoek bij de Houston Texans en waren een maat te groot. Eric Ebron en Marlon Mack scoorden in het eerste kwart een touchdown, Dontrelle Inman voegde er in het tweede kwart nog één aan toe: 0-21.

In het vierde kwart kon Texans-quarterback Deshaun Watson nog wel een pass bezorgen bij Keke Coutee voor een touchdown, maar het bleef bij 7-21 en dus mogen de Colts het opnemen tegen de Kansas City Chiefs.

Texans - Colts (Bron: YouTube)