Riiber blijft domineren op noordse combinatie

Jarl Magnus Riiber is nog altijd niet te verslaan op de noordse combinatie. De jonge Noor won zondag in het Estse Otepää al voor de zesde keer in het huidige World Cup-seizoen en gaat uiteraard met grote voorsprong aan de leiding in het klassement.

Riiber was tijdens het schansspringen al de beste en sprong een halve minuut bij elkaar op de naaste achtervolgers, Manuel Faisst en Johannes Rydzek. De twee Duitsers kwamen tijdens het langlaufen al snel samen, maar halverwege moest Faisst afhaken.

Rydzek bleef Riiber achtervolgen, maar de doorgaans zo snelle Duitser kon het gat niet dichten en eindigde op twintig seconden als tweede. Faisst viel terug in een groep achtervolgers en kon die groep ook niet meer bijbenen, met plek tien als gevolg.

Akito Watabe uit Japan won een mooie sprint om de derde plek, waarbij de regerend World Cup-kampioen het nét won van Vinzenz Geiger uit Duitsland, Mario Seidl uit Oostenrijk en de Noor Espen Bjørnstad.

In Otepää debuteren de vrouwen in de winterse versie van de Continental Cup en net als zaterdag won Tara Geraghty-Moats. Met haar 25 jaar is de Amerikaanse zo'n acht tot tien jaar ouder dan het gros van de deelneemsters en dat is vooral bij het langlaufen te merken.

Geraghty-Moats maakte meer dan een minuut goed op de 15-jarige Oostenrijkse Lisa Hirner, die het schansspringen won, maar op 23,5 seconden als tweede eindigde. Ayane Miyazaki uit Japan werd kort achter haar derde, de rest eindigde op meer dan een minuut van Geraghty-Moats, die wat langlauftijd betreft alleen de Japanse Anju Nakamura (zevende) in de buurt zag komen.