Eerste World Cup-zege rodelaar Egger in door sneeuw geteisterde wedstrijd

Rodelaar Reinhard Egger heeft voor het eerst in zijn carrière een World Cup-overwinning gepakt. De Oostenrijker was de beste in het Duitse Königssee, waar door de zware sneeuwval halverwege de tweede run besloten werd dat alleen de eerste run zou tellen.

De 29-jarige Egger ging in de eerste run als voorlaatste naar beneden, maar wist ondanks de lastige omstandigheden de snelste tijd van allemaal neer te zetten. Hij dook 0,020 seconden onder de tijd van de Italiaan Dominik Fischnaller, die als tweede eindigde. Op 0,108 seconden was er de derde plek - en het eerste World Cup-podium ooit - voor de Duitser Sebastian Bley. Zijn landgenoot Johannes Ludwig kwam niet verder dan de twintigste plek, maar doordat diens voornaamste concurrenten het ook niet geweldig deden behield de Duitser de leiding in de World Cup.

Het weekeinde werd afgesloten met de estafette en daarop ging de winst zoals zo vaak naar Duitsland. Julia Taubitz, de winnares bij de vrouwen op zaterdag, Bley en dubbelwinnaars Toni Eggert/Sascha Benecken klopten het Oostenrijkse team van Hannah Prock, Egger en Thomas Steu/Lorenz Koller met 0,200 seconden. Summer Britcher, Tucker West en Chris Mazdzer/Jayson Terdiman eindigden namens de VS op 0,505 seconden als derde.