Blamage voor Olympique Marseille tegen vierdeklasser in Coupé de France

Vierdeklasser ASF Andrézieux heeft in de Coupe de France voor een enorme stunt gezorgd door Olympique Marseille uit het toernooi te stoten.

Olympique Marseille beleefde dit seizoen al een kansloze uitschakeling in de Europa League, terwijl de zaken in competitieverband met een zesde plaats in de Ligue 1 ook niet verlopen zoals gewenst. Zondagmiddag is daar een nieuwe tegenvaller bij gekomen voor trainer Rudi Garcia, aangezien vierdeklasser ASF Andrézieux dankzij een 2-0 zege een einde heeft gemaakt aan de Coupe de France-deelname van de worstelende grootmacht.

Garcia koos er weliswaar voor om Kevin Strootman op de bank te laten beginnen, maar stuurde verder met spelers als Steve Mandanda, Luiz Gustavo, Dimitri Payet, Florian Thauvin en Valère Germain toch zijn zo goed als sterkste opstelling het veld in. Deze spelers, waarvan een groot deel het vorig seizoen nog tot de finale van de Europa League schopten, konden echter niet voorkomen dat Marseille door een doelpunt van Bryan-Clovis Ngwabije met een 1-0 achterstand aan de thee gingen.

Garcia greep in de rust in door Strootman in te brengen voor Luiz Gustavo, terwijl Maxime López met nog een klein halfuur op de klok Payet mocht vervangen. Deze wissels sorteerden echter niet het gewenste effect en Marseille wist ondanks een totaal van 28 doelpogingen niet langszij te komen. Met nog ruim vijf minuten op de klok maakte Florian Milla vervolgens definitief een einde aan de ambities van de bezoekers.