Hirscher profiteert optimaal van falen landgenoot op slalom

Alpineskiër Marcel Hirscher heeft zijn derde slalomzege van het World Cup-seizoen binnen. De Oostenrijkse grootmeester op de technische onderdelen was in Zagreb de beste, hoewel hij wat hulp kreeg van een landgenoot.

Marco Schwarz stond na de eerste run verrassend aan de leiding en had met 0,37 seconden een prima gat ten opzichte van Hirscher. De Oostenrijkers waren lekker bezig, want Manuel Feller stond met 0,42 seconden achterstand op plek drie. De Noor Henrik Kristoffersen gaf al 0,70 seconden toe, Alexis Pinturault en Clement Noël uit Frankrijk stonden met 0,77 en 0,78 seconden achterstand ook niet al te ver weg, net als de Zwitsers Ramon Zenhäusern (+0,81) en Daniel Yule (+0,88).

Yule viel in de tweede run tegen, Zenhäusern haalde de finish zelfs niet. Noël deed het niet verkeerd en pakte uiteindelijk een vierde plaats, nadat Pinturault de snelste tijd pakte en Kristoffersen de Fransen voor zich moest laten. Feller plaatste zichzelf vervolgens 0,02 seconden achter Pinturault en Hirscher dook 0,60 seconden onder de tijd van de Fransman door. Schwarz had het vervolgens uiteraard in eigen hand, maar ging halverwege de fout in en haalde de finish niet, waardoor Hirscher voor Pinturault en Feller won.

Het thuispubliek kon overigens ook juichen. Kroatië mag doorgaans blij zijn met één man in de top-30, maar het waren er zowaar drie, met de zevende plek van de jonge Istok Rodes als absoluut hoogtepunt. Matej Vidovic werd vijftiende, Elias Kolega twintigste.