Tiener helpt Arsenal op weg naar eenvoudige bekerzege

Arsenal heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Het elftal van coach Unai Emery had geen kind aan Blackpool.

Arsenal was zonder een groot aantal vaste waarden afgereisd naar Bloomfield Road, maar dat deerde de ploeg niet. Nadat Eddie Nketiah in de openingsfase al enkele uitstekende mogelijkheden om zeep had geholpen, bezorgde Joe Willock the Gunners na elf minuten voetballen alsnog een vroege voorsprong. De 19-jarige middenvelder was er als de kippen bij om een rebound met het hoofd binnen te werken, nadat Aaron Ramsey in eerste instantie uit een vrije trap de lat had geteisterd.

Armand Gnanduillet had Petr Cech vroeg in de wedstrijd tot een redding gedwongen, maar verder had Arsenal weinig te duchten van de thuisploeg. De 0-2 volgde op slag van rust, met opnieuw Willock als doelpuntenmaker. De Engelse belofte tikte de bal bij de tweede paal binnen, nadat een voorzet van Carl Jenkinson met de voet was verlengd door Nketiah. Jenkinson was bij Arsenal overigens basisspeler, doordat aanvoerder Laurent Koscielny op het laatste moment was afgehaakt met een rugblessure.

Arsenal speelde zodoende na 45 minuten al een gewonnen wedstrijd. De formatie van Emery kon na de onderbreking rustig aan doen en hoefde eigenlijk nauwelijks kansen weg te geven. Alex Iwobi pikte acht minuten voor tijd uiteindelijk ook nog zijn doelpunt mee: de Nigeriaan tikte binnen nadat Ramsey in eerste instantie op doaelman Mark Howard was gestuit, al leek hij daarbij wel buitenspel te staan. Howard had in de absolute slotfase nog enkele knappe reddingen in huis, waardoor een grotere nederlaag Blackpool bespaard bleef.