NK wielrennen 2019 naar Ede

De Nederlandse kampioenschappen wielrennen op de weg zijn dit jaar in het Gelderse Ede. Het parcours voor de wedstrijden, die eind juni plaatsvinden, wordt de komende weken uitgestippeld.

Het NK wordt op drie dagen verreden. Op woensdag 26 juni is het NK tijdrijden voor beloften, vrouwen en mannen. Zaterdag 29 juni zijn de wegwedstrijden van de elite vrouwen en beloften. Op zondag 30 juni strijden de elite mannen om de rood-wit-blauwe trui in de wegwedstrijd. De wedstrijd wordt mede georganiseerd door Golazo. 

Burgemeester Rene Verhulst van Ede: “Het heuvelachtige landschap in en rond Ede is dé reden waarom het NK Wielrennen in Ede thuishoort. Door de hoogteverschillen en de mooie omgeving met paarse heide, uitgestrekte bossen en zandverstuivingen is er een uitdagend en prachtig parcours mogelijk.” Ede staat in 2019 in het teken van het herdenken van 75 jaar Airborne op de Ginkelse Hei in Ede. Vorig jaar ging de titel bij de mannen naar Mathieu van der Poel en was Chantal Blaak de beste bij de vrouwen.