Kind uit flat gegooid, verdachte aangehouden

In Ridderkerk is een kind van één jaar op de Fresiastraat van de eerste verdieping naar beneden gegooid. De politie is ter plaatse en heeft een verdachte aangehouden. De baby ademt en is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht en de relatie van de verdachte tot het kind.

Update 19:53 uur
Volgens ooggetuigen zou er een man tussen geparkeerde auto's in elkaar gezakt zijn. Deze man werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het naar beneden gooien van het jonge slachtoffertje. Volgens de berichten op Twitter zou er ook een traumahelikopter opgeroepen zijn om assistentie te verlenen. 

Update 6 januari 08:15 uur
Het kind is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe het nu met slachtoffertje is. Volgens Rob, een buurtbewoner, kwam het kind op het beton terecht: "Niet best". Het gezin was redelijk onbekend in de buurt. Rob: "Ik ken het gezin niet. Ik heb de vrouw wel eens zien lopen in de buurt, maar die gozer tussen de auto's ken ik al helemaal niet." Ook een andere buurtbewoner is niet bekend met het gezin. Die heeft weer van andere buren gehoord dat het een gezin is met 'wat problemen'. 

De door de politie aangehouden man van 41 jaar had zich na het naar beneden gooien van het kind naast de auto van Rob verstopt: "hij ging op de grond liggen bij mijn auto, trok zijn shirt uit en deed net alsof hij geraakt was. Hij had geen schoenen meer aan. Toen de politie hem wilde arresteren begon hij keihard te gillen" zo vertelt Rob tegenover RTV Rijnmond. 

Update 6 januari 11:24 uur:
De verdachte die de politie zaterdagavond aanhield, nadat een kindje van de eerste verdieping van een flat aan de Fresiastraat was gevallen, is de vader van het slachtoffertje. Rechercheurs onderzoeken wat zich exact heeft afgespeeld.